Ientulehduksen seuraukset

Tämän artikkelin lukemiseen menee 5 minuuttia

Hampaiden terveys vaikuttaa yleiseen hyvinvointiisi.

Jos ientulehdusta ei pysäytetä, se voi levitä leukaluuhun ja asteittain vaikuttaa sen rappeutumiseen. Tämä ei ole kuitenkaan ainoastaan suunterveyteen vaikuttava ongelma. Hoitamaton parodontiitti liittyy lisääntyneeseen riskiin sairastua sydänsairauksiin, diabetekseen ja raskausongelmiin.

Mitä yhteistä on hampaiden terveydellä ja jäävuorilla?

Jäävuoret ovat paljon vedenpinnan alapuolella. Sama pätee hampaidemme terveyteen. Uusimmat tutkimustulokset osoittavat, että ientulehduksella ja parodontiitilla on kauaskantoiset seuraukset yleisterveyteemme. Parodontiitti on tutkimuksissa yhdistetty diabetekseen, sydän- ja verisuonisairauksiin sekä raskausongelmiin.

Nämä havainnot merkitsevät jokaisen henkilön kohdalla sitä, että on tärkeämpää kuin koskaan suhtautua vakavasti ienongelmiin, ryhtyä hoitamaan niitä ja keskustella asiasta hammaslääkärin kanssa. Me täällä meridolilla® tiedämme myös, kuinka tärkeää on opastaa ihmisiä hoitamaan hampaidensa terveyttä ja tukea opastusaloitteita, joiden avulla ihmisten tietoisuus ienongelmien ehkäisystä lisääntyy. Toimimmekin läheisessä yhteistyössä hammaslääketieteen ammattilaisten ja ammattijärjestöjen kanssa.

Suosittelemme

Lue lisää ienterveydestä